Майкъла шокира: Стойчо взима комисионни от трансфери!

Спорт

30-10-2012, 09:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

През последните 20 години нищо не се прави в ЦСКА, твърди той

Пореден сериозен скандал като че ли назрява в отбора на ЦСКА, след като днес новият изпълнителен директор на "армейците" - Георги Илиев - Майкъла, не отрече спекулациите, че треньорът Стойчо Младенов е взимал комисионни от трансферите на свои футболисти.
 
"Когато дадеш възможност, всички в България ще откраднат, всички са в нещата, но се надявам вече нещата да не са така", заяви Майкъла, цитиран от Sportline.bg.
 
"За мен Стойчо е много добър треньор и специалист, просто не е трябвало да го включват в този избор на футболисти. Никой не е ходил да гледа футболистите, които са взимани, те са докарвани по някакви схеми от мениджърите. Сега аз ще взимам решенията и ще нося отговорност. С удоволствие бих коментирал всички футболисти", каза още в тази връзка шефът на "Армията".
 
Той обяви, че в последните 20 години никой не е помислил и 10% за ЦСКА, а само за заплати и бонуси: "20 години гледам, че в ЦСКА нищо не се прави. Няколко пъти бях на косъм от влизането в ЦСКА. Важното е един да кара влака, досега са ми дали този шанс, не знам докога ще ме търпят. Не съм удобен на много хора, не съм беден, за да ме вкарат в някаква схема с комисионни, тези неща в ЦСКА са страшни".
 
"Всички плюят "Титан", но такива пари като в ЦСКА не се дават никъде. Това е заради липсата на човек, който може да поеме отговорност. Досега не са имали такъв човек, всеки е там заради заплата и бонуси, за 20 години никой не е направил и 10% за ЦСКА", уточни още Илиев.
 
След това Майкъла за пореден път нападна част от чужденците в отбора с думите: "Не искам да се връщам назад, по-добре да гледаме напред. Ситуацията е тежка, защото изплащаме огромни задължения и огромни комисионни за никакви футболисти, които имат железни договори. Много пари за нивото на България се дават в ЦСКА. Няма как да изгоним футболистите, които не искаме, защото договорите са им железни. Седят си на "Царско село", почиват си и нямат никакъв ангажимент към ЦСКА. Дано сега с моето идване нещата се променят. Трябва да елиминирам някои от чужденците от клуба, защото са само в тежест".
 
Георги Илиев отрече информациите, че "червените" са взели пари от Лудогорец, за да бият тима на Левски във вечното дерби: "ЦСКА има много добри привърженици, хора, които обичат ЦСКА. 80-те години имахме фантастична база - "червено знаме", която беше унищожена. Не сме взимали пари от Лудогорец за Левски. Лично определих премията и отсега нататък спирам лагерите. Те са излишни, защото натоварват бюджета, ползата е, че наистина ще спазват режим. Ако е професионалист и в 11 часа не си е вкъщи, глоби го 50% от заплатата и следващия път го изгони".
 
Относно ремонтите, които се извършват по базите на "армейците" в момента Илиев заяви: "В момента правим 2 терена за децата, в момента те са тотално изгонени от ЦСКА. На "Армията" направихме първия терен, сега ни трябват малко пари за осветление и да оправим съблекалните. Искам да оправя Панчарево, трябват ни около 3 милиона, за да се справим".