Камбуров чака оферта от Локо (Пд)

Спорт

30-10-2012, 10:34

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Любимецът на агитката от Лаута напуска китайския Далиен, ще гледа последните два домакински мача на смърфовете

Трикратният голмайстор на "А" група Мартин Камбуров напуска китайския "Далиен Шиде" като свободен агент след края на сезона. Това съобщи самият той пред "24 часа".

От първенството на най-голямата по население страна остана да се изиграе само още един кръг през този уикенд. Тимът на българския нападател се спаси и на теория в миналия мач от изпадане. Камбуров пристигна в "Далиен Шиде" през лятото на 2010 г. срещу 350 000 евро за "Локо" (Сф) и подписа договор за 2,5 г.

"Със сигурност няма да остана в този отбор. Прибирам се в България след последния мач и ще чакам оферти. Може да се отвори вариант с друг китайски отбор. Не съм обаче въобще сигурен дали ми се продължава с гурбета. Ако трябва да съм честен, вече ми се иска да се прибере и да играя у нас", сподели 31-годишният Камбуров.

И през този сезон той отбеляза 10 гола за "Далиен Шиде", донесли ценни точки за клуба. Същият бе активът му за 2011 г., а през 2010-а той се разписа 7 пъти. Камбуров 2 пъти стана голмайстор на "А" група с екипа на "Локо" (Пд) и веднъж с този на столичните "железничари". Мартин няколко пъти е споделял, че има желание отново да рита за пловдивския тим, с който стана шампион през 2004 г.

"В неделя тръгвам оттук и в понеделник към обяд ще съм в България. Смятам да отида на "Лаута" за последните два домакински мача. Най-хубавите ми спомени са свързани с този отбор", обяви още Камбуров.

До края на годината нападателят смята да си почине активно, като в същото време ще преценява постъпилите предложения към него.

"Който реши да ме открие, знае как да го направи", казва Камбуров.

Предвид визитката му със сигурност интересът към него ще е голям.