Нови експертизи по делото "Черният Великден"

Животът

30-10-2012, 12:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Навръх Великден 2011 година шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си

Нови съдебно-медицинска и комплексна авто-техническа експертиза назначи Пловдивският апелативен съд по делото за шестимата прегазени младежи в Симеоновград, съобщи БНТ.

Новите експертизи по делото "Черният Великден" трябва да докажат как точно са станали нараняванията и дали действително Данаил е карал автомобила - убиец. Делото е образувано по жалба на подсъдимите Данаил Георгиев и Живко Желев и на гражданските ищци. Общо 22 години затвор присъди Окръжният съд в Хасково по това дело през месец май. Следващото заседание по делото ще е на 3 декември.

Хасковският окръжен съд осъди на 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип Данаил Георгиев, предава БГНЕС. Съдът го призна за виновен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на повече от един човек и средна телесна повреда на повече от един човек, в пияно състояние, като случаят е особено тежък. 15 години лишаване от свидетелство за управление на МПС постанови още съда за Георгиев, както и да заплати 2 504 лева разноски по делото.

На 10 години лишаване от свобода при същите условия и 13 години без свидетелство за правоуправление бе осъден братовчед му Живко Желев по обвинението, че е предоставил ключовете за колата, с която в нощта на Великден миналата година бяха прегазени 6-те деца. 1 454 лева за разноските трябва да заплати той, според решението на съда, прочетено от председателя на 3-членния състав Красимир Димитров.

Навръх Великден 2011 година шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си. 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал "Опел Вектра" с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци. Инцидентът стана на ул. "Съединение" около 23.50 часа. Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от няколко месеца - от 31 януари 2011 година.

Тогава загинаха шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - това са Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.