Гришо разби бивш №8 на "Мастърс"-а в Париж

Спорт

30-10-2012, 14:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Юрген Мелцер на колене, иде Хуан Монако

Григор Димитров победи 28-ия в света Юрген Мелцер в два сета и си осигури място във втори кръг на "Мастърса" в Париж. 21-годишният хасковлия се наложи над австриеца със 7-6, 6-2 в двубой, който продължи 1 час и 26 минути, съобщи SPORTLINE.BG.

В първия сет Димитров поведе с 5-3, но бе пробит и Мелцер успя да доведе нещата до тайбрек. В него първата ни ракета бе много по-концентриран, реализира два аса и го спечели със 7-2.

 

Това явно разколеба Мелцер и Гришо поведе с 3-0 във втората част. При 5-2 за него той имаше два мачбола и се възползва още от първия, елиминирайки австриеца в първия мач между двамата.

 

Сега на Димитров му предстои битка с 10-ата ракета в света Хуан Монако. Аржентинецът има две победи от два мача срещу нашия, като първата бе през 2011 г. в Барселона на клей, а втората в началото на този месец в Токио. В японската столица двамата играха на твърди кортове и южноамериканецът се наложи с лекота над Григор с 6-2, 6-1.

 

Димитров започна от квалификациите в Париж и досега си гарантира 16 460 евро от призовия фонд и 70 точки за ранглистата, благодарение на които ще намери място за първи път в своята кариера в Топ 50 на класацията на АТР.