Шахтите задръстени, ама и пътищата ни едни!

Мисия София

30-10-2012, 18:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Кметицата иска еврозаем, за да оправи инфраструктурата на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че има създадена постоянна организация за наблюдение на уличните шахти, за да може да се почистват.

"Това е постоянен процес, защото листата падат, особено при силен вятър и трябва да се чисти непрекъснато", коментира тя вчерашните поройни дъждове, които првърнаха голяма част от столичните улици в реки.

"Разбира се, не навсякъде инфраструктурата е добра, има хлътвания. На много от местата не е проблемът в шахтите, а в това, че инфраструктурата ни не е добра", призна кметицата.

Тя допълни, че именно заради това Столична община води преговори с Европейската инвестиционна банка - общината да получи заем и да може в следващите три години да подобри пътната инфраструктура на София.

Фандъкова обяви, че при случаи като вчерашния, с проливните дъждове над страната, най-важна е превенцията и адекватната реакция при кризи.

"Има оперативен щаб, който работи непрекъснато, и се задейства в периоди на по-голям риск. От вчера, както районните кметове, така и всички, които имат отговорност за това, правят наблюдения, включително и през нощта, за нивата на реките, критичните участъци на реките, критичните участъци на пътната инфраструктура, за да може да се реагира. Не можем да спрем дъжда, но можем да направим по-бързо така, че хората да могат да се движат", допълни Йорданка Фандъкова.