Ботев разкри абсурдния формат за Купата

Спорт

30-10-2012, 17:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Канарчетата" сгазиха ФК Евроколеж, но ще играят втори мач

Ботев обезпечи класирането си на 1/8 финал за Купата. "Канарчетата" победиха с 3:0 като гост ФК Евроколеж в първия двубой от 1/16-финалната фаза, съобщи SPORTLINE.BG. Мачът се игра на ст. "Беркут" в Брестник. Головете за елитния тим отбелязаха Караславов (28) и Дяков (87), а Вранчев си вкара автогол в 22-ата.

Бранителят на ФК Евроколеж засече с глава топката в собствената си врата след центриране на Бамого от корнер. Ботев удвои след ново центриране и точен удар на капитана Караславов от воле. Резултатът стана класически три минути преди края, когато Дяков бе изведен очи в очи с вратаря Александров, финтира го и се разписа без проблем на празната врата.

Въпреки силно променения състав, с който излезе, през целия мач Ботев владееше иниацитивата и не даде шанс на аматьорския си съперник. Единствената по-лоша новина за Ферарио Спасов е червеният картон на Станислав Костов в 75-ата минута. Младокът получи втори жълт след като вкара гол с ръка и отпада за градското дерби с Локомотив.

 

В другите два мача от деня Банско разгроми Видима-Раковски с 6:1, а Спартак Варна и Раковски не излъчиха победител - 2:2.