Холандия не ни иска на работа поне още 2 години

Животът

30-10-2012, 17:53

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Остават ограниченията за българи и румънци

Ограниченията за българи и румънци на трудовия пазар в Холандия остават. Това реши и новото правителство на сраната. Кабинетът посочи намерението си в проекта за формиране на управляваща коалиция в страната.

Холандските власти ще запазят отрицателното си отношение към Букурещ и София, въпреки че националистите на Херт Вилдерс от Партията на свободата са в опозиция.Ограниченията за нас и северната ни съседка остават в сила до 2014 година, според заложеното в Договора за присъединяване, пише kmeta.bg.

Най-вероятно холандското правителство ще запази негативното си отношение и към разширяването на Шенген, и ще въведе по-строга политика за натурализирането на имигранти.

 Холандия не е единствената страна с ограничения за работа на българите. Забрана все още прилагат Австрия, Ирландия, Белгия, Люксембург, Обединеното кралство, Франция, Малта, Германия и Холандия. За да можете да работите в тези страни, е нужно разрешително. Някои от тях са опростили своите процедури или са намалили ограниченията за определени професии. Норвегия, Исландия и Лихтенщайн обаче налагат пълна забарана за трудовите си пазари. Швейцария пък може да налага ограничения и след 31 декември 2013 г. Страната има право ан вето чак до 31 май 2016 г.