Мачовете от "А" група отново в ефир от този уикенд

Спорт

30-10-2012, 18:45

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Алелуя! Има сделка между клубовете и телевизиите

Тодор Батков обяви пръв новината, която вълнува цяла България - кога най-после мачовете от "А" група ще започнат да се излъчват. Батков каза, че това ще се случи още този уикенд, когато са двубоите от 11-ия кръг. Най-интересните от тях са пловдивското дерби между Локомотив и "Ботев", както и Миньор - "Левски", пишат колегите от Sportline.bg.

 "Получихме много интересно предложение, което утре отново ще обсъдим и тогава всичко ще стане окончателно ясно. От този кръг ще започнат да се излъчват мачовете", обяви Тодор Батков.

 "Ще се предават по 5, а може и 6 срещи на кръг. Утре ще има развитие по новото предложение, но почти сигурно двубоите от 11-ия кръг ще бъде давани по телевизията", добави адвокатът, но не пожела да разкрие подробности за новата оферта, която явно удвовлетворява клубовете.

 "Не ме питайте повече, не мога да ви кажа друго. Само ще ви съобщя, че новата оферта е на доста по-добра стойност в сравнение с това, което дадоха телевизиите", каза Батков.

 "Винаги съм бил радетел на това първенството да е открито и всички да го следят. А и като не се излъчват мачовете, спонсорите постоянно ни задават въпроси. Това неизлъчване ни създава проблеми. Сега ще се налага да преподписваме договори със спонсори. През миналата година взехме 500 хиляди от телевизионни права, а през това първенство те са нула", добави Батков.