Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

30-10-2012, 20:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в България утре, 31 октомври

София

9.00 часа - Ще се проведе заседание на Народното събрание.

9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Светослав Мичев, бивш председател на Държавна агенция за бежанците и Нарцис Димитров (чл. 219, ал.3, вр. ал. 2 от НК).

9.30 часа - Министър–председателят Бойко Борисов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще връчат договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.” Събитието ще се проведе в Гранитна зала на Министерския съвет.

9.45 часа - Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с европейския комисар по разширяването и по политиката за съседство Щефан Фюле на "Дондуков” 2.
10.00 часа - Министерският съвет ще проведе заседание.

10.00 часа - Пресконференция по повод началото на проект „Подобряване безопасността при работа и условията на труд в Софийска вода АД“ ще се състои в Заседателната зала в ПСПВ „Бистрица”, в.з. „Бункера”, ул. „Липа”2.

10.00 часа - в София прес Национална мрежа за децата и фондация „Стефан Нойков” ще дадат пресконференция.

10.00 часа -  ще се състои Гражданска акция „Екоинспекцията: майка за едни, мащеха за други” пред входа на Министерството на околната среда и водите на бул. „Княгиня Мария Луиза” 22.

10.00 часа - Пресконференция по повод изпълнението на проект „Корекция на река Суходолска и ремонтни дейности на язовир „Суходол 2”, квартал „Суходол”, район „Овча купел”, Столична община” ще се проведе в зала „Официална” на Столична община.

10.00 часа - Специалност Японистика към Факултет за Класически и Нови Филологии, СУ „Св. Климент Охридски”, организира научна конференция под надслов „Япония – времена, духовност и перспективи” в чест на 60-годишния юбилей на професор дфн Бойка Цигова. Конференцията ще се проведе в Аулата на Ректората.
11.00 часа - Президентът Росен Плевнелиев ще връчи националния флаг на 21-вата Антарктическа експедиция, ръководена от проф. д-р Христо Пимпирев, на специална церемония в Гербова зала на „Дондуков” 2.

11.00 часа - Кръгла маса „Проблеми и предизвикателства пред производството на електрическа енергия от ВЕИ” ще се проведе в х-л Шератон.
11.00 часа - Народните представители от Комисията по външна политика и отбрана и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще се срещнат с еврокомисаря по разширяване и европейска политика за съседство Щефан Фюле. Срещата ще бъде в зала „Изток“ на Народното събрание.

11.00 часа - в БТА Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ и Фондация „Сила за живот Пламен Толев” ще дадат пресконференция по повод предстоящия концерт-послание под надслов „И пак тръгни” по повод на 3 декември - Международен ден на хората с увреждания.

11.00 часа - Съюзът на учените в България съвместно с Българската академия на науките и Софийския университет „Св. Кл. Охридски” организират Тържествено събрание в Големия салон на БАН по повод честването за двадесети и втори път на 1 ноември като Ден на народните будители и българските учени.

11.00 часа - в София прес ще се състои пресконференция на тема „Истината за доставките по програма „Благотворителност” на БЧК.

12.00 часа - Председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, Красимир Вълев - председател на софийската организация и Свилен Радев – зърнопроизводител от Варненския регион, ще дадат пресконференция в пресклуба на агенция София-прес.

12.30 часа - Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери готовността на фирма-оператор за извършване на зимно почистване и поддържане на територията на Столична община.

12.45 часа - Министърът на външните работи Николай Младенов ще разговаря с комисаря на ЕС по разширяване и европейска политика на съседство Щефан Фюле, който е на посещение у нас. Министър Младенов и еврокомисар Фюле ще дадат пресконференция в МВнР.

13.00 часа - В Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за проектиране и строителство на лот 2 на автомагистрала „Струма”.
Събитието e в зала 702, в сградата на АПИ.

13.00 часа - В София прес ще се проведе пресконференция на тема: „Загробват българския кърлинг, възраждат стара схема за източване на държавни пари за спорт”.

13.00 часа - в БТА ще се състои пресконференция Истините за смъртта по пътищата в България.

13.00 часа - Ще се състои представяне на стратегически анализ за развитието на българската филмова индустрия „Икономически принос на българската филмова индустрия” в ИА „Национален филмов център”, зала, 6-ти етаж, бул. "Княз Дондуков" 2А.
13.30 часа - в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участва във тържествената церемония по връчване на научни степени доктор и академичните длъжности доцент и професор.

17.00 часа - Представяне и разговор върху книгата на Ангел Ангелов „Историчност на визуалния образ" ще се проведе в Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски”.

17.00 часа - Книгата „Шарки от вестник” от Иван Тодоров ще бъде представена на III-я етаж в СБЖ, ул.”Граф Игнатиев” 4.

17.30 часа - Актрисата Емилия Радева чества 80-годишния си юбилей с премиера на книгата си „Коя съм...? ” Събитието е в кино „Одеон”, съпътствано от прожекция на филма „Матриархат”, в който Емилия Радева си партнира с други легенди на българското кино като Невена Коканова, Катя Паскалева и др.

18.00 часа - Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети изложба на стари български майстори в Арт галерия “Париж-Москва". Изложбата по случай Деня на народните будители се провежда под патронажа на вицепрезидента. Галерията се намира на адрес ул. “Г.С.Раковски” №92.

18.00 часа - Лекция на тема: ”Св. Константин, Миланският указ, Църквата и царството” ще бъде изнесена в София от 18:00 часа в Енорийския център на храм “Св. св. Кирил и Методий”. Лектор ще бъде Георги Тодоров. Входът е свободен.
18.00 часа - в залите на Етнографския музей на пл. „Княз Александър I Батенберг” №1 (бившия Царски дворец) се открива юбилейната изложба „120 години Народен музей” с автори Андрей Тонев и Анита Комитска.
18.30 часа - Протестен поход срещу новите правила за паркиране в София ще тръгне от 18.30 часа от пл. „Славейков” и ще стигне до сградата на Столична община.

Бургас
Под знака „Бургас – кандидат за Европейска столица на културата 2019” Бургас и подкрепящите го в кандидатурата общини от областта ще отбележат Международния ден на Черно море – 31 октомври. Жителите на три морски града – Бургас, Созопол и Царево, ще изпишат с миди и камъчета „Бургас 2019” на своите плажни ивици. Малко Търново ще се присъедини към инициативата, като изпише същия надпис, но с огън, на емблематично за общината място – Мишкова нива. От 11.00 часа Северният плаж в Бургас, непосредствено под Летния театър, ще се превърне в терен за градска игра от типа „търсене на скрито съкровище”.
Шумен
Започва рехабилитацията и реконструкцията на 10.6 км третокласен път в област Шумен. Символичната първа копка ще бъде направена в началото на село Венец от заместник-областния управител на Шумен Красимир Попов и началника на отдел “Координация по изпълнение на договори, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие” в Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ангел Ангелов.
Варна
По случай 31 октомври - Международен ден на Черно море, Общественият център за околна среда и устойчиво развитие организира открита лекция-дискусия на тема "Морето и брегозащита - международен опит за Варна". Събитието ще се проведе от 18,30 в зала 17 на Младежкия дом. Гост лектор ще бъде Щефан Шмит, дипломиран географ.
Във връзка с проведеният конгрес на ВМРО на 28 октомври и взетите на него решения ще се състои пресконференция от 10:00 ч. в клуба на ул. “Цар Симеон I” 26.
Институтът по океанология към Българска академия на науките - Варна организира Ден на отворените врати, посветен на Международния ден на Черно море 31 октомври от 10 до 15 часа на адрес: ул.”Първи май” 40, кв. Аспарухово – Варна.
Добрич
Националната конференция на тема "Оползотворяване на биоотпадъци и намаляване на въглеродния отпечатък" ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември в хотел "България".
Стара Загора
От 15:00 часа ще се проведе общоградско почистване на местността около стария старозагорски 650-годишен чинар.
По повод разработването на стратегия за бранд „България” ще се проведе информационна среща от 10:00 часа в хотел “Верея”, гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон” 100.
Пловдив
Председателят на датския парламент Могенс Люкетофт ще посети Пловдив, където ще разговаря с кмета на града Иван Тотев. Програмата на визитата придвижда също посещение на Старосел и среща с кмета на Община Хисаря Пенка Ганева.
Асеновград
Община Асеновград съвместно със Съюза на творците - Асеновград организират изложба на асеновградски художници в сградата на Туристически информационен център на втория етаж от 17.30 часа.

* * *
Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие в откриването на 17-ти Международен панаир за продукти и оборудване на земеделието, зеленчукопроизводството, лозарството и животновъдството – ИНДАГРА в Букурещ.