Сливен продава имоти за 10 млн.

Парите

31-10-2012, 06:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Надява се с парите да закърпи бюджета, търсят строители на блокове и складове

Сливен вади на тезгяха имоти за над 10 милиона лева. От 31 октомври до 29 ноември 2012 г. ще се проведат търгове за продажби на общински терени. Решенията за продажбите на имотите са от предишния и сегашния градски парламенти. Общината вади за продажби терени за жилищно строителство, за комплексно обслужване, за складове, както и земеделски земи.

"Тъй като страната ни все още е в криза и инвестициите са рядкост, сме наясно, че само малка част от терените ще бъдат реализирани на пазара. Общината обаче разчита на този приход, който е важен за финансовата й стабилност", коментира заместник-кметът по общинската собственост Корнелий Желязков. Той бе категоричен, че не приема упреците за продажбите. "Първо, защото трябва да подсигурим финансите на общината, източени точно от тези, които сега ни обвиняват, че разпродаваме. В никакъв случай не продаваме немотивирано - общината има още много и дори по-атрактивни имоти", категоричен бе Желязков.

За жилищно строителство са извадени терени в кв. "Младост" - между стадиона, Руски квартал и Военна болница, и в кв. "Сини камъни". Терените за нови складове са отредени вляво от шосето към Сливенски минерални бани. Там се продава и разсадник с площ 100 дка с начална тръжна цена 1 322 000 лв. Общината вади на тезгяха и терени, разположени почти симетрично от двете страни на автомагистрала "Тракия". Там новите стопани ще могат да вдигнат търговски обекти.

По думите на заместник-кмета заради кризата платежоспособното търсене е все още слабо, така че няма да се стигне до широка разпродажба. "Предвиждам постъпленията да са скромни, но навременни, за да укрепим общинските финанси към края на бюджетната година", каза Желязков./ в. Стандарт