Добро утро, Пловдив!

Животът

31-10-2012, 06:56

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изпращаме последния ден на октомври

Добро утро, сряда е - последният ден на октомври. Според синоптиците днес над пловдивско ще се редуват ту облаци, ту слънчево време. Затова градусите ще се колебаят между 3 и 15. Затова по-добре се облечете топло.

Днес се очакват новости около кампанията "Лист по лист 2012". Подробностите ще съобщи заместник-кмета Георги Титюков, който ще даде пресконференция от 10:30 часа в Заседателна зала на Община Пловдив. На срещата с медиите ще присъстват и представители на Националния алианс за работа с доброволци.

Приблизително по същото време областният управител Здравко Димитров ще посрещне турска делегация, водена от областният управител на Едирне Хасан Дуруер. Гостуващата група включва още посланик Метин Кълъч, генералният консул Шенер Джебеджи и други представители на институции от Турция.

Кметът на район „Източен“ Петър Петров пък ще бъде награден. Той ще получи приз за създаване на администрация, близка до хората и отговаряща на техните нужди. Отличието му е присъдено от Фондация „Помогни на нуждаещите се”, Колеж „Източен европейски образователен център”, Граждански форум „Съвет на нацията” и Национален интелектуален парламент по евроинтеграция.

От 18:00 часа пък, в Пресцентъра на Панаира ще има среща на гражданите от район Централен с червените общински съветници, водени от Николай Радев. Социалистите очакват да чуят мнението на пловдивчани за състоянието на нашия град. Освен това левицата днес ще проведе и акция за даряване на книги на читалищата. За целта техният лидер Георги Гергов е закупил 1500 тома на стойност 20 000 лева.

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” пък ще бъде дадена празнична Вечерня. Церемонията ще започне от 18:00 часа и предшества утрешната Архиерейска света Литургия от 9.00 ч.

Изложба на местни художници ще бъде открита на втория етаж в Туристическия информационен център на Асеновград от 17.30 часа.

За всички, които искат да се забавляват, днес е Хелоуин. Затова не се страхувайте, ако срещнете зомбита и вещици по улиците.