Стоичков от екрана: Избрах да бъда футболист, а не престъпник!

Спорт

31-10-2012, 11:00

Снимка:

Александър Попов, Sofiautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Премиер, кино и футболни легенди на крака за Ицо

Бойко Борисов, министри, кино и футболни легенди уважиха премиерата на филма "Стоичков" и лично поздравиха екипа на продукцията и главният герой в него.

Христо Стоичков пристигна придружен от съпругата си Марияна и дъщеря си Михаела и в отлично настроение обърна внимание първо на детския футболен отбор на Чавдар Етрополе, а след това и на всички гости.

Наско Сираков, Георги Димитров-Джеки, Йордан Лечков, Томас Лафчис, Валентин Михов бяха само част от футболната общност, които уважиха събитието.

Най-известният българин в света бе поздравен лично от премиера Бойко Борисов, както и от министрите Вежди Рашидов и Свилен Нейков.

Премиерът пусна чувството си за хумор след като до него застана неговият двойник - актьорът Любо Нейков. "Ех, какви бузи. Нейков, ела да се снимаме да видят хората кой е по-строен", пошегува се Борисов по адрес на имитатора си.

Може би най-личният гост за Ицо бе актьорът Иван Иванов.

Както признава в "Стоичков", любимият филм на легендарния ни футболист е "Всичко е любов" от 1979 година, където главната роля се изпълнява от Иванов.

"Това е човекът, който е изиграл много важна роля в моя живот", заяви Стоичков за актьора. Не случайно и в посветения на него филм централна роля има Иван Иванов.

Екипът, начело с продуцента Димитър Гочев, е снимал "Стоичков" 3 години като са пресъздали по неповторим и много човешки начин основни моменти от живота и кариерата на Христо. Сред участниците във филма са първите треньори на Стоичков, футболисти от Барселона, ЦСКА, както и от златното ни поколение, което стигна до четвъртото място на световното първенство на САЩ. Хосе Карерас, Йохан Кройф, както и обикновени фенове и българи, живеещи в чужбина, също придават особен колорит на продукцията.

 

Зрителите ще видят и много откровения на Стоичков, които видимо развълнуваха публиката на премиерата на филма.

 

"От мен можеше да стане футболист или престъпник. Избрах футбола", разказва футболната ни легенда.

В документалната лента той разкрива още какви мисли са му минавали, когато бе изключен от футбола след злополучния мач с Левски през 1985 година, тръпката и бъзиците от световното в САЩ, как едно настъпване на съдия го прави Бог в очите на феновете на Барселона, а и цяла Каталуния.