Екшън по пловдивските улици, шофьор налетя на полицаи

Животът

31-10-2012, 11:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След кратко преследване мъжът блъснал задната дясна броня на полицейската кола. Водачът слязъл от автомобила и започнал да обижда и заплашва униформените

Пловдивчанин е арестуван за хулиганска проява. 46-годишният мъж е задържан за 24 часа, след като се държал нагло и оказал съпротива на полицейски служители.

Инцидентът станал малко преди 11 часа на кръстовище между бул. „Никола Вапцаров” и ул. „Димитър Талев”, където лек автомобил „Тойота” отнел предимството на патрулна кола на Първо РУП.

Автомобилът бил без включени светлини, а шофьорът без поставен предпазен колан. Въпреки подадените звуков и светлинен сигнал, а по-късно и сигнал със стоп-палка, нарушителят не спрял с колата си.

След кратко преследване на съседна пресечка „Тойота”-та блъснала задната дясна броня на полицейската кола. Водачът й слязъл от автомобила и започнал да обижда и заплашва униформените.

При отработване на пътното произшествие мъжът се държал агресивно и отказал да предостави личните си документи и тези на превозното средство. Мъжът е арестуван и отведен в районното управление за установяване на самоличността му. Шофьорите на двата автомобила са били изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. За случилото се е уведомена Районна прокуратура – Пловдив, която е постановила образуване на бързо полицейско производство срещу нарушителя.