Ватерполистите на Черноморец с впечатляващо представяне в Полша

Спорт

31-10-2012, 11:57

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Черноморец” и „Хановер” изиграха приятелски мач, завършил 11:10 за бургазлии

В Полша бургаският "Черноморец" игра и впечатли участниците в международния турнир по водна топка за юноши младша възраст. Българските ни представители бяха с класа над съперниците си в групата - факт, който бе признат от самите съдии, но едва след края на състезанието. Много по-ценна обаче беше положителната оценка за качествата на българския отбор, поставена от щабовете на лидерите в турнира - немския „Хановер” и „Славия” /Братислава/. Именно тези два клуба бяха сред първите, които потърсиха и осъществиха контакт с бургаската делегация за сътрудничество и предложиха оферти за гостуване на техни турнири.


На басейна в Гливице от девет отбора „Черноморец” се класира седми. Реалното място на нашите ватерполисти беше в първата четворка след победителя „Хановер”, „Лвов” и „Славия”, но схемата на турнира ги прати да спорят за позиция от 7 до 9 място.


„В Полша се видя, че състезателите ни се променят. Те вече са сериозни млади хора, които пред очите ми израснаха и възмъжаха. Натрупаха и опит, и болка от загубите, но желанието им за победа надделя. На турнира отборът ни беше най-малкият по възраст, като само трима от състезателите ни са родени през 1997 г., а други трима са едва на 12 години”, заяви старши треньорът Петър Йонов.

Извън програмата на международния турнир на басейн „Олимпиец” в Гливице отборите на „Черноморец” и „Хановер” изиграха приятелски мач, завършил 11:10 за бургазлии.

Така на турнира в Полша СКВТ „Черноморец” се превърна в "бялата лястовица" на българската водна топка, която въпреки срива през последните две десетилетия и липсата на условия за подготовка продължава да работи за възвръщане имиджа на страната ни в този спорт.