Лекуват болно дете с пари от стара хартия

Мисия Пловдив

31-10-2012, 12:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

4-годишният Деян страда от мускулни увреждания, иска да плува

4-годишния Деян Юруков, който страда от двигателни увреждания, ще получи помощ от над 8100 пловдивски ученици в рамките кампанията „Лист по лист 2012” за събиране на хартия за рециклиране. 13 училища в града са изявили желание да се включат в инициативата, която ще се проведе между 5-ти и 9-ти ноември. Това съобщи зам.-кметът Георги Титюков.

Деян има нужда от физиотерапия, ежедневни грижи и стимулиране на мускулите. Той премина 12 операции в Горна Баня, но все още не може да ходи. Надявам се, че със събраните средства ще сбъднем мечтата му да плува, което ще е от голяма полза за лечението му. Това заяви през сълзи майката на болния Деян – Цветелина Илкова.

Освен за учениците кампанията е отворена и за гражданите. Те могат да оставят непотребната си хартия в пунктовете, открити в училищата: „Душо Хаджидеков”, „Райна Княгиня”, „Найден Геров”, „Васил Петлешков”, „Д-р  Петър Берон”, „Св. Климент Охридски”, „Гоце Делчев”, „Арх. Камен Петков”, „Св. Седмочисленици”, ЧПГ Класик, ПГЕЕ и ПГХТТ. Използвана хартия могат да дарят и фирми, като се обадят да съобщят адреса си. След позвъняване на телефон 032/62 51 97 или 0899 052 193 при тях ще дойде екип, който да транспортира ненужните листи. Това заяви на свой ред Вера Кирилова от Националния алианс за работа с доброволци. Тя изтъкна, че освен доброто дело за най-усърдните ще има и награди. В училището класирано на първо място по предадена от всяко дете хартия, ще гостува рап изпълнителя Устата. За подгласниците ще бъде организиран специален спортен празник. Вместо бронз третите в класирането пък ще получат ново оборудване на спортния си салон.

Позиция по кампанията изразиха и ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, водени от преподавателката Фила Николова. Те не отрекоха, че наградите са примамливи, но са водени повече от желанието да помогнат на малкия Деян и да подкрепят зелената идея на инициативата.