Рекорд: 60-годишна сгащена на границата с хиляди хапове

Животът

31-10-2012, 12:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Жената обяснила пред митничарите на Лесово, че лекарствата са за сина й, който бил спортист

7 334 таблетки, ампули с инжекционен разтвор и шишета с контрабандни лекарства откриха митническите инспектори на митнически пункт Лесово в тайници на лек автомобил. Между контрабандните медикаменти има и Ефедрин, който е прекурсор за производството на синтетични наркотици.

Контрабандната пратка е спряна при опит за нелегален износ в Турция. Колата марка „Фолксваген Голф” с турска регистрация е управлявал български гражданин с двойно българско и турско гражданство, придружаван от две спътнички, също с българско и турско гражданство.

Автомобилът е пристигнал на митническия пункт в Лесово „по тъмно”, около 21.30 часа тази нощ. Шофьорът и пътничките са обявили, че отиват на гости на роднини в Турция и не пренасят стоки за деклариране, а само лични вещи. Въпреки тяхната убедителност, митническите инспектори извършват щателна проверка на автомобила в оборудваното за тази цел митническо хале. При проверката, в тайници в седалките на колата и под чантите с лични вещи в салона и багажника на автомобила са открити в черни найлонови торби 7 000 таблетки  „Speman forte” и „Кленбутерол”, 234 ампули и шишета „Human Growth Hormone”, „Sargenor”, „Trenaplex” и 100 ампули „Ephedrine”, който е и прекурсор за производството на ситетични наркотици. Другите лекарства също са със силно действие и се приемат само по лекарско предписание за хормонално лечение, за различни белодробни и сърдечни заболявания, за повишаване на половата активност и др. Лекарствата не са били придружени с никакви документи за покупка или рецепти. Едната от пътничките в колата е съобщила впоследствие, че лекарствата са нейни и ги пренася за сина си, който е борец в Турция.

Срещу 60-годишната З.Ф. с адресна регистрация в община Айтос, област Бургас е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК , което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава.