Русенски тарикат забърква в мазето си бренди и водка

Крими

31-10-2012, 13:16

Снимка:

mitnici.eu

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Алкохолът е предназначен за румънския пазар

24 бутилки домашно “бренди” и “водка” за румънския пазар опитал да изнесе рано тази сутрин 66-годишен русенец.

Личният автомобил “Опел Астра”, с който мъжът пренасял безакцизния алкохол от България за Румъния, е спрян за проверка от служители на Митница Русе на ГКПП-Дунав мост около 6 часа сутринта. Митничарите проверили багажника и там на мястото на резервната гума открили подредени 24 пластмасови шишета по един литър, пълни с алкохол.

16 от бутилките съдържали прозрачна течност, която по обясненията на “майстора” била водка, произведена от разреждането на етилов алкохол и дестилирана вода. Течността в другите 8 бутилки е с кафеникав цвят и мирис на бренди. Човекът обяснил, че и това произвежда сам с подходяща есенция и оцветител. Концентрацията на “водката” е 33.5 градуса, а на “брендито” 35,4 градуса.

Мъжът признал, че бърза за пазара в Гюргево, където пласирал алкохола на цена около 6.50 – 7.00 лева за бутилка, а прозводството му коствало около 4 лева на литър. Освен алкохола в багажника на лекия автомобил митничарите открили и други дребни стоки, очевидно предназначени за търговия. Направена е проверка и в дома на “производителя”. 24-те литра са иззети и проби от тях ще бъдат изпратени за лабораторен анализ, за да се определи стойността на дължимия акциз. На русенеца ще бъде съставен акт.