Африкански "вампири" се крият в бг ковчези

Животът

31-10-2012, 16:46

Снимка:

Дейли Мейл

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кучето Митзи надушило нелегалния товар

Хелоуин изненада митничарите във Франция със зловеща пратка от България. Граничните служители откриха трима нелегални имигранти, скрити в ковчези, съобщава британският вестник "Дейли мейл".

В понеделник в град Дюнкерк, Северна Франция, бил спрян камион, който пътувал от нашата страна до Лондон. За да придаде още по-страховит вид на новината, вестникът посочва, че товарът е преминал презТрансилвания, където е домът на Дракула, предаде СтандартНюз.

Камионът с българска регистрация чакал да се качи на ферибот за Острова. Обикновено при проверка на съмнителни превози властитe използвали детектор на пулса, в случая обаче имигрантите били намерени от специално обучено куче на име Митзи.

Пътниците без билет са от Еритрея. Те са били предадени на френската гранична полиция, а на камиона е било разрешено да продължи по маршрута си до погребална фирма в западен Лондон. 

"Това е необичайна находка. Намирали сме хора, скрити в кашони с кучешки бисквити, вани, а сега и в ковчези", коментира Пол Морган, директор на британската гранична полиция за Югоизточна Европа."Инцидентът показва защо базираме служители във Франция - така могат да спрат нелегалните имигранти, преди те да стигнат до Великобритания", допълва той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"