Социалисти дариха пловдивските читалища

Мисия Пловдив

31-10-2012, 14:03

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До края на деня ще бъдат раздадени 1500 тома художествена и справочна литература

Акцията по даряване на пловдивските читалища с книги започнаха червени активисти от НЧ „Георги Търнев” в район Северен.

Комплектът от 60 тома връчи общинският съветник от левицата и заместник-председател на местния парламент Георги Търновалийски.

Не ни се случва често да ни оказват такова внимание, споделиха служителките в читалището. Средствата не достигат за попълване на фонда с нови книги и особено с такива като вашите – ценни заглавия на български автори и справочна учебна литература, допълниха дамите.

НЧ „Георги Търнев” има 500 редовни читатели и два филиала в района, като общият книжен фонд е приблизително 50 000 издания.

Надявам се, че заедно можем да върнем подрастващите в читалищата и библиотеките, защото нацията се съхранява и развива чрез духовността, чрез културното извисяване, отбеляза Търновалийски.

Приятно изненадани останаха и в НЧ „Христо Смирненски”, когато червеният съветник и млади пловдивски социалисти внесоха книгите. До края на деня във всички пловдивски читалища ще бъдат раздадени общо 1500 тома справочна и художествена литература. Сред авторите са Вера Мутафчиева, Стефан Цанев, Недялко Йорданов, Мая Дългъчева, Милен Русков, Иван Кулеков,  Божана Апостолова, Димитър Атанасов и други.