Фандъкова готова за зимата, да му мислят фирмите!

Мисия София

31-10-2012, 18:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

7 са снегопочистващите фирми само за столицата

Столична община има готовност за зимата, въпросът е фирмите, ангажирани със снегопочистване, да се справят със задачата, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Общо 7 фирми отговарят за снегопочистването в София, а общо 13 са всички фирми, заети с почистването на Столична община, републиканските и общинските пътища, отбеляза тя.

Тази година за зимно почистване имат готовност 180 снегорина, като 220 са общо всички машини, които ще бъдат ангажирани – заедно с камионите и другата техника.

До момента са доставени общо 18 000 тона соли за всички фирми, които ще отговарят за снегопочистването.

"До края на тази година са предвидени 3 млн. лв. за зимно поддържане и почистване, а за следващата година – 15 млн. лв. Имаме механизъм, по който при необходимост да се прехвърлят средства за зимно почистване", посочи Фандъкова, цитирана от "Фокус".
"Плаща се за реално свършена работа. Има механизми за налагане на допълнителни санкции. Миналата година на фирмите бяха наложени 3 млн. лв. санкции и удръжки за несвършена работа", заяви кметицата.

Тя отбеляза, че новите пешеходни зони – бул. "Витошка" и Ларгото няма да бъдат изцяло почиствани от снега – трябва да се остави пласт сняг, който ще се посипе с пясък, за да не се повреди новата настилка.