Има ли живот след смъртта? Да

Животът

31-10-2012, 14:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учени обявиха доказателства, че душата на всеки остава жива след като сърцето престане да бие

Има ли живот след смъртта? Вечният въпрос може би най-накрая намери своя отговор.

Учени обявиха доказателства в подкрепа на вярването, че душата на всеки остава жива след като сърцето престане да бие, пише електронното издание Radar Online, позовавайки се на един от авторите на изследването, анестезиологът проф. Стюарт Хамъроф.

Заключителният доклад е въз основа на дългогодишни проучвания и наблюдения , обединени в научната програма под името „През тунела към Космоса.”

Един от основните изводи в него е, че човешката душа съществува и е нещо повече от обикновени неврони. Тя е сбор от квантова информация, пише manager.bg.

Смятаме, че съзнанието или някакъв негов предшственик, винаги са съществували във Вселената, може би още от времето на Големия взрив, обяснява проф. Хамъроф.

Теорията, която той и екипът му градят е, че когато човешкото сърце престане да бие, информацията, съхранявана в мозъка, не загива с него и тялото, а продължава „да тече във Вселената”. С това професорът и останалите учени, участвали в програмата обясняват разказите за тунела от светлина, който изпаднали в клинична смърт и завърнали се от нея виждат.

Когато сърцето спре, а кръвта престане да тече по кръвоносните съдове, невроните губят квантовото си състояние. Но квантовата информация в тях не се разрушава, а се разпространява и разсейва във Вселената. Това е всъщност човешката душа, обяснява ученият.