Антимафиоти спряха сайт излъчвал телевизионни сериали

Крими

31-10-2012, 14:53

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Достъпът до http://telenovellastv.alle.bg е преустановен

Сайт, неправомерно излъчвал телевизионни сериали, е спрян при операция на антимафиоти в Бургас и Хасково. За нарушения на правата на интелектуалната собственост е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към ГДБОП проведоха операция на територията на Бургас и Хасково за прекратяване незаконното използване на обекти на авторски права. Това е поредната успешна акция, реализирана в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към Министерството на културата, пише БГНЕС.

В хода на акцията е установен собственикът на сайта, чрез който бил предоставян достъп до множество телевизионни сериали, без разрешение от страна на притежателя на правата за разпространение и излъчване. Сериите били препредавани от качени в популярен сайт за хостинг на видеосъдържание клипове. Антимафиотите идентифицирали и един от активните му потребители, който предимно се занимавал с нерегламентираното разпространение на обектите на авторското право.

Поради множеството констатирани нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост, достъпът до сайта http://telenovellastv.alle.bg е преустановен. По случая е образувано досъдебно производство.  

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"