30 чувала с миди + 120 ентусиасти = Бургас 2019

Мисия Бургас

31-10-2012, 15:48

Снимка:

Славея Стоянова и община Бургас

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

За 6-метровия надпис на плажа бяха използвани 30 чувала с мидички

120 ентусиазирани ученици и 30 чувала с мидички бяха нужни, за да се появи 6-метровия надпис "Бургас 2019" на плажа под Летния театър.

Същите надписи се появиха по ивиците в още два морски града – Созопол и Царево. Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019-та г. и се случва в Деня на Черно море.

Под формата на плажно парти с игри, музика и танци премина събитието в Бургас. Освен да върне бургазлии към отминалото лято, то имаше за цел най-вече да привлече обществения интерес към кандидатурата на Бургас за културна столица и да даде начало на обществен разговор и обмен на идеи в тази посока.

„Защо Бургас да е столица на културата?“ беше един от въпросите, на който учениците търсиха отговор по време на игрите. Всеки от тях можеше да остави и своето символично „за“ кандидатурата, като остави цветен отпечатък от дланта си на специално изработена от картон лодка.

По-късно тази вечер Малко Търново също ще се присъедини към инициативата, като изпише „Бургас 2019“ с огън.

Освен това към момента пред сградата на Общината трескаво тече подготовката за концерта на горещите Tri O Five, които само след по-малко от 2 часа ще върнат лятното настроение в града.

Повече за инициативата „Бургас – кандидат за европейска столица на културата“ може да намерите на официалната фейсбук страница: https://www.facebook.com/Burgas2019