Снимат джигитските гафове в София

Мисия София

31-10-2012, 16:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Проверки и на шофьорите, превозващи деца

"Пътна полиция" при СДВР започна заснемането на нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР.

Това се извършва с автоматизирани системи за контрол на движението в районите на всички пешеходни пътеки в София.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие са заснети 900 нарушения.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор "Престъпления по пътищата"-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца. Проверките ще продължат до 4 ноември.

Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси. Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на пътни инциденти с превозващите ученици автобуси. Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят и проверки за валидна застраховка "Гражданска отговорност", управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници.

Още със стартирането на операцията служителите от сектор "Престъпления по пътищата" задържали шофьор на автобус с фалшива книжка.

В хода на проверката се установило, че истинската му била отнета от началото на годината за управление на МПС след употреба на алкохол.