"Тиквите са за ядене, а не да ни управляват", зоват младежи

Мисия София

31-10-2012, 18:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Раздават тикви с мисия пред парламента

Хелоуин вече започна в София. Десетина младежи от Движение "България на гражданите" раздаваха пред парламента фенери, направени от тикви.

 

Жени, момиче от доброволците, направили фенерите, разказа, че днешната им демонстрация е предимно заради празника: "Ние сме направили тези тикви, за да ги раздаваме на хората и за всеки ще има по един фенер - да си го занесе вкъщи". Тя добави, че предвид факта, че се намират пред българския парламент, демонстрацията им има и политическо послание.

 

"Тиквите са за Хелоуин, за тиквеници, за сладко от тикви, но не и да ни управляват", заяви Жени. Тя допусна, че е възможно, освен случайните минуващи - обикновените граждани, да догонят и няколко депутати и да им връчат по един фенер.

 

"Ние сме със свободна програма и ще правим каквото ни хрумне. Може да обиколим парламента няколко пъти със запалени тикви, за да гоним демони", коментира още момичето.

Младежите на Кунева обещаха и други подобни акции: "Подготвили сме такива неща, че наистина да разбуним духовете в идните месеци."

 

Групата се радваше на интереса не само на гражданите, но и от страна на правоохранителните органи. Те обаче бяха дошли не за да си вземат тиква за празника, а за да им искат разрешение за поставената от тях маса, отрупана с тикви точно до паметника на цар Освободител.

 

След като се оказа, че от Столична община са издали разрешение за това, полицаите си тръгнаха, а усмихнатите младежи продължиха да раздават тикви.