Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

31-10-2012, 20:54

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в България утре, 1 ноември

София
В 12.00 часа пред Парадния вход на сградата на президентството на „Дондуков” 2 ще започне ритуал по издигане на националния флаг и тържествена смяна на почетния гвардейски караул по повод Деня на народните будители. Ще присъстват президента Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова.

В 15.30 часа на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои с ордени и с висши военни звания офицери от Българската армия.

В 9.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

В 9.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

От 9.30 часа в заседателната зала на ул. „Eкзарх Йосиф” № 12 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Светослав Мичев, бивш председател на Държавна агенция за бежанците и Нарцис Димитров.

От 10.00 часа в сградата на КНСБ, ет. 11, заседателна зала ще се проведе семинар „Предизвикателства пред пазара на труда в България и преодоляването им чрез НПДЗ 2013”.

От 10.00 часа в 39 ОУ „Захарий Круша“ (ул. „Димитър Хаджикоцев“ 44) ще бъдат обявени имената на победителите в конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град“.

От 10.30 часа до 11.00 часа от храм-паметника „Александър Невски” до Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, а митингът – на ул. „Славянска” № 8 ще се проведе митинг-шествие, организирано от федерациите на миньорите на КНСБ и КТ „Подкрепа”.

В 11.00 часа в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий” вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие изложбата “Софроний Врачански. Мъжество, мъдрост, правда и чистота”. Между „История Славянобългарска” и „Неделник”.


От 11.00 часа във фоайето на Народната библиотека ще бъде връчена ежегодната национална награда „Даскал Ботьо Петков”.

В 11.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще поднесе цветя на паметници от Алеята на класиците в Борисовата градина. На алеята са бюст-паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, д-р Петър Берон, Георги С. Раковски и др.
От 11.00 часа в Националния дворец на децата на бул. „Ал. Стамболийски” № 191 Отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция” ще поставят началото на традиционната Акция „Светлина”.

От 11.00 часа в сградата на Центъра за икономическо развитие на ул. „Червена стена” № 46 ще бъде представен доклад „Икономиката на България, октомври 2012”.

От 11.00 ч. в храм „Св. Възкресение Христово” в кв. Красна поляна, бул. „Възкресение” № 62 Синдиката на „Свещено и църковнослужителите” към КТ „Подкрепа” ще отправи молитвен призив.

В 11.30 часа в сградата на МВнР, Черен мрамор, ще се проведе съвместна пресконференция на министърът на външните работи Николай Младенов и министъра на отбраната Аню Ангелов след заседание на Междуведомствения съвет по участието на Република България в НАТО, в чиито компетенции са включени за първи път и въпросите на Общата политика на сигурност и отбрана на ЕС.

От 12.00 часа в централата на НДСВ на ул. „Врабча” 23 ще се проведе пресконференция за последните случаи на междуетническо напрежение у нас.

От 13.00 часа в зала „Колегиум” на Министерство на културата министър Вежди Рашидов ще връчи на официална церемония наградата „Златен век” на председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов.

От 14.00 часа в Голямата зала на БАН на ул. „15 ноември” 1 ще започне Международната конференция „Европейска мрежа за медиация – сътрудничество, стандарти, технологии“.

От 14.00 часа на Терминал 2 на летище София ще бъде открита изложба „България – моята втора Родина”, която се реализира от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

От 14.30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Оценка на здравните технологии при редки заболявания”. Форумът се организира от Конфедерация „Защита на здравето”, Национален алианс на хора с редки болести, Информационен център за редки болести и лекарства сираци, Евразийски алианс за редки болести и Факултет по обществено здраве на Медицински университет – гр. Пловдив.

От 16.00 часа в мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представено на български изданието на Мавро Орбини „Царството на славяните”.

От 17.00 часа в музея „Земята и хората” ще се проведе честване по повод Деня на народните будители.

От 18.00 часа в зала „София” на Столична библиотека, пл. Славейков 4, ще бъде открита изложбата „Софийски будители - низ от светли имена” .
От 18.00 часа в зала 9 на НДК ще започне церемония на Шестнадесетото издание на годишните награди за ярки постижения в музикалното и танцовото изкуство „Кристална лира’2012”.

От 18.00 часа в Енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий” ще започне лекция на Бисер Божков на тема: „За вредата от окултните практики и суеверията”.

От 19.00 часа в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ ще бъде обявено началото на интернет портал за професионална ориентация за младежи - MyWay.BG.

От 19.30 часа в зала „Райко Алексиев” на ул. „Г.С.Раковски” 125 ще се проведе официалната церемония по награждаването на „Най-добра българска фирма на годината – 2011”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение „Св. вмч. Георги Победоносец” - гр. Луковит", Клуб „Луковит Изкуство и Култура” и Дамски клуб „Крив свят” по повод предстоящата фотоизложба „Луковит във времето - летопис и легенда” (10 - 17 ноември 2012 г.).

Асеновград
От 17.30 часа в старинно училище „Св. Георги” в Асеновград ще бъде тържествено открита паметна плоча на видния асеновградски книжар и дарител Димитър Аднреев – Ганди.

Благоевград
В деня на празника на народните будители – 1-ви ноември, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще посети Благоевград.

В 10.00 часа във фоайето на зала „Яворов” ще бъде открит официално Областният информационен център в Благоевград.

Бургас
От 10.30 часа кметът на Бургас Димитър Николов ще открие реновираната ОДЗ № 12 „Радост” в ж.к. „Възраждане”.

От 19.00 часа в Културния дом на нефтохимика на площад „Тройката“ ще започне спектакъл по повод Дена на народните будители.

Варна
В 10.00 часа в Парк-музей „Владислав Варненчик” ще бъде показан филм за лечителя Петър Димков.

От 11.30 часа във фоайето на втория етаж на Община Варна кметът Кирил Йорданов ще връчи знак на почетния гражданин и символичен ключ на Варна на параолимпийската вице шампионка Стела Енева и на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Велико Търново
В 10.00 часа в Ритуална зала на общината ще се проведе дискусия за ресоциализирането на паметника на Свети Патриарх Евтимий.

Видин
В 9.50 часа от площад „Бдинци” ще потегли празнично шествие до паметника на Софроний Врачански по повод Деня на народните будители. В 10.15 часа ще се проведе тържествено честване. От 11.00 часа в Конферентен център на Областна администрация Видин ще се проведе Тържествено честване на Деня на народните будители.

Горна Оряховица
В 10.30 часа ще започне тържествен ритуал по издигане на националното знаме пред Община Горна Оряховица по повод Деня на народните будители.

Добрич
В 13.00 часа пред сградата на ОД МВР – Добрич ще се бъде обявено началото на акция „Светлина”.

Карлово
От 14.00 часа в зала „Васил Караиванов” в сградата на общината Община Карлово и Асоциация на Българска Кинокласика и култура ще обявят началото на Национална дарителска кампания за подпомагане заснемането на игрален филм „Левски”, посветен на делото и живота на Апостола.

Монтана
От 14.00 часа в сградата на Общината в Монтана ще започне пресконференция на тема „Удовлетвореност от местната власт: Какви проблеми мъчат жителите на Община Монтана и каква оценка поставят те на местните управници?“.

Пазарджик
В 16.00 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще се срещне с младежкия парламент на град Пазарджик в пленарната зала на общината. От 18.00 часа в концертна зала „Маестро Георги Атанасов” Цачева ще участва в тържественото честване на 150-та годишнина на читалище „Виделина – 1862” в Пазарджик.

Пловдив
В 11.00 часа в пресцентъра на БСП на ул. „Кр. Пастухов” 18 ще се проведе пресконференция на доц. д-р Красимир Мурджев – общински съветник и председател на областен и градски съвет по здравеопазване в БСП – Пловдив.

От 14.00 часа в аула „Проф. М. Бешков” на УХТ-Пловдив ще се проведе Тържествен академичен съвет по случай 1 ноември – Ден на народните будители.

Русе
От 13.00 часа в зала „Европа” на русенския драматичен театър „Сава Огнянов” министърът на вътрешните работи и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Цветан Цветанов ще открие работната среща на тема „Местни политики за борба с трафика на хора в контекста на международното сътрудничество”.

Смолян
В 11.00 часа в сградата на ОД на МВР – Смолян ще бъде обявено началото на акция „Светлина”.

Стара Загора
В 12.30 часа в зала „Берое” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие Национален турнир по бадминтон за деца и млади хора с диабет.

В 14.30 часа в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани” ще бъде открит нов Посетителски информационен кът.

Стамболийски
От 10.00 часа в заседателната зала на община Стамболийски Областен информационен център – Пловдив ще проведе информационен ден под мотото „ДА създаваме заедно”.

Съединение
Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открият нова сграда на Средно Общообразователно училище „Христо Ботев” – град Съединение.

Шумен
В 11.00 часа в залата на Районно управление „Полиция” – Шумен ще се рповеде брифинг за началото на акция „Светлина”.

Ямбол
В 10.30 часа пред читалище „Съгласие” в Ямбол ще започне тържествено честване по повод Деня на народните будители.