4-годишно колабира, линейката се бави 40 минути

Животът

01-11-2012, 06:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Детето било спасено от учителка и лекар, който случайно бил в района

Пореден здравен абсурд за малко не коства живота на 4-годишно момиченце в София. Детето колабира в детската градина и бива спасено благодарение на реакциите на учителите и лекарка, която случайно била в района. Линейка пристига 40 минути след първото обаждане в Бърза помощ, съобщава TV7.

В понеделник (29 октомври) 4-годишната Димана повърнала по време на следобедния сън в детската градина. Учителките опитали да я изправят, а момиченцето се строполило в ръцете им. Те са оказали първа помощ, повикали и линейка.

В градината пристигат майката и чичото на Димана, които също звънели неколкократно на 112. През следващия половин час детето направило гърч и започнало да се задушава, а линейката така и не пристигала.

Случайно семейният лекар се оказал наблизо и веднага реагирал. Спешният екип пристигнал, след като детето било стабилизирано - точно 40 минути след първото обаждане от детската градина.

По време на инцидента в детската градина е имало медицинска сестра, но случаят се оказал прекалено сложен за нея. Затова директорката настоява да се върнат лекарите в детските заведения.

Димана вече е в добро състояние, но ще остане още ден под лекарско наблюдение в болница./ в. 24 часа