Добро утро в четвъртък!

Животът

01-11-2012, 07:45

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Премиерът и образователният министър режат лента на училище 29 години след старта на строежа му

Добро утро, пловдивчани! Днес честваме официалният общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери, на възраждащия се национален дух – Ден на народните будители.

За пръв е отпразнуван в Пловдив през 1909 година, далеч преди официално да бъде обявен за празник – през 1922 г.

 29 години след началото на строежа, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на образованието Сергей Игнатов и областният управител Здравко Димитров в 11 часа ще прережат лентата на СОУ „Христо Ботев“ в Съединение. През 1983 година е направена първа копка на 16-класното училище, но проектът не е бил реализиран. Сагата с изграждането му продължава през годините. Образователното министерство е отпуснало 1 милион лева за строително-монтажни работи и обзавеждане на школото. След като три поколения вече се изучиха откакто е стартирал строежът, сградата най-сетне е в завършен, спретнат и модерен вид.

 Дълго чаканата от родители система за електронно записване ще бъде представена днес от 10 часа в общината. Веднага щом стартира процедурата, тя ще бъде оповестена на интернет страницата на общината. От там ще има препратка за онлайн записването. Припомняме на родителите да не дежурят пред компютрите - за разлика от столичната система тук входящият номер на документите няма никакво значение.

 Кметът на Пловдив Иван Тотев ще направи първа копка на "тапата" на бул. "Руски" също от 10 часа.

 Започват масови проверки на данъчните по вендинг машините от днес. Автоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП от утре, ще бъдат запечатвани, предупреждават от Националната агенция за приходите.

От 18 часа в кино "Синема сити" започва предпремиера на филма "Стоичков-истината за легендата". Там ще е и футболната звезда.

 Областният информационен център – Пловдив провежда семинар в Стамболийски под мотото „Да създаваме заедно“. Събитието ще започне от 10 часа в заседателната зала на общината. Ще бъде дадена информация за отворени и предстоящи схеми за кандидатсване с проектни предложения, дори и за следващия програмен период 2014-2020 година.