Несъгласните със синята зона гониха "злото"

Мисия София

01-11-2012, 08:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Майки и хора в неравностойно положение също се включиха в протеста

"София е за всички, мислете за хората!", "Не на рекета!", "Не на данък паркинг!" и "Оставка на Тошев!" скандираха стотици софиянци, които се включиха в 22-рия протестен поход срещу произвола, преминал под мотото "Да изгоним злото от общината".

"Общината лъже - трафикът не е намалял след въвеждането на новите правила за паркиране. Ако има намаление, то е защото хората не могат да си позволят солените цени за "удоволствието" да ходят на работа или да живеят в центъра на града", категорични бяха протестиращите.

Към тях, още на площад Славейков, за втори път се присъединиха и десетки майки, някои от тях с колички и бебетата си. В снощното шествие се включиха и хора с инвалидни колички, които са най-потърпевши от дискриминационната наредба за паркиране.

Походът премина под надслова "Да изгоним злите сили от Общината". С викове "Тошев вън!" гражданите за пореден път поискаха оставката на шефа на столичната транспортна комисия.

По-рано протестната демонстрация тръгна от пл. Славейков и стигна до Столична община.

За пореден път гражданите издигнаха протестни лозунги с искания за диалог със Столична община и чуваемост от страна на чиновниците. Протестиращите отново настояха за преразглеждане на крайно несправедливата и неотговаряща на покупателните възможности на хората Наредба за паркиране в София.

Пред сградата на общината се състоя импровизиран митинг, на който първа се изказа Гергана Владкова от Facebook групата "Не на данък паркинг", която се обърна към гражданите с думите: "Три месеца ние, гражданите, търсим диалог със СО, за да бъдат премахнати недомислиците, приети с новите правила за паркиране. Оказахме административен и уличен натиск, но не срещнахме желание от общинарите за реално решаване на проблемите".

Представителката на хората с увреждания Спаска Давранджиева сподели, че времевото ограничение при паркиране в комбинация с недостъпната архитектурна среда създава реални пречки в процеса за интеграцията на хората с увреждания и те ще продължат да подкрепят протестиращите, докато това не се реши.