От НФСБ пак нищят концесията на подземния паркинг

Мисия Бургас

01-11-2012, 09:18

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

14-то заседание на ОбС продължава и днес след скандалите във вторник

Състоянието на катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде поставено отново на дневен ред по време на втората част от 14-то заседание на местния парламент, което продължава и днес.

За пореден път националистите в общинския съвет ще поискат разваляне на договора за концесията на площите пред храма, на които вече е на финал подземния паркинг.

Предложението за прекратяване концесията за изграждането, според НФСБ са  изкопните работи в непосредствена близост до катедралната църква, която се напука и е сериозно застрашена от пропадане.
 В момента се извършват укрепителни дейности и достъпът до сградата е забранен. Състоянието на 100 годишния храм е една от причините за входираната докладна записка. Другото основание според хората на Валери Симеонов е, че концесионерът не изпълнява условията на 30-годишния договор с общината. Темата обаче се поставя за пети път на сесия, което води единствено до спорове, докато фирмата концесионер вече е дала над 20 хиляди лева за укрепването и продължава да инвестира в него.

Националистите сега предлагат да се създаде временна комисия, която трябва да предложи мерки за възстановяването му след нанесените поражения от строителството на подземния паркинг. С друга докладна те отново настояват с едномесечно писмено предизвестие да се прекратяване на договора за концесия за строителство на подземния паркинг с "Глобал технолоджи къмпани" АД, подписан през 2007 година.