Парашутистът Феликс Баумгартнер ще се яви пред съда

Свят

01-11-2012, 10:38

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Човекът, преминал звуковата бариера, е обвинен в нанасяне на телесна повреда

Австрийският спортист Феликс Баумгартнер, прославил се неотдавна с рекордния си скок от стратосферата, "се приземи" в родината си пред лицето на правосъдието.

 

Както стана известно днес, след седмица той трябва да се яви пред районния съд в Залцбург по обвинение в нанасяне на телесни повреди.


Преди две години Баумгартнер участвал в ръкопашна схватка на автомобилен път недалеч от футболния стадион в Залцбург с водач на гръцки камион, който, попадайки в задръстване, инициирал конфликт с водач на лек автомобил. Спортистът се опитал да се застъпи за шофьора, но гъркът го блъснал, за което получил в замяна сочен шамар в лицето и рана. Това сложило край на схватката, а малко по-късно гъркът подал съдебен иск. Делото било разгледано на първа инстанция през април тази година. На процеса Баумгартнер заявил, че не е пипнал с пръст чужденеца, но съдът до признал за виновен и го задължил да заплати материално обезщетение в размер на 1 500 евро.

 

Спортистът обжалвал решението, като апелацията ще се разглежда на 6 ноември от районния съд в Залцбург. Дали знаменитостта ще се появи на съдебния процес засега е неизвестно.