Седем чужденци са вкарвали за Локо, двама бележат за Ботев

Спорт

01-11-2012, 11:25

Снимка:

Lportala.net

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Игор Кулиш е първият гурбетчия, взимал участие в Битката за Пловдив

Plovdivutre.bg продължава да представя на своите читатели интересни статистически данни, свързани с дербито между Локо и Ботев. Този път ви информираме за чужденците, които са се разписвали в тези мачове.

По този показател черно-белите водят убедително със 7:2. Общо 7 футболисти извън България са поразявали вратата на жълто-черните. Това са македонецът Бобан Янчевски с 2 гола, сърбите Саша Вукоевич и Славолюб Янкович, нигериецът Екундайо Джайеоба, македонецът Зоран Балдовалиев, бразилецът Евертон Джилио – Том и бившият национал на Бенин Фелисиен Сингбо (всичките с по 1 попадение).

За канарите голмайстори са ставали само двама чужденци - унгарецът Роберто Чабай (вкарал на 3 октомври 1992 година при равенството 1:1) и Емануеле Морини (донесъл успеха с 1:0 в последното дерби на 31 октомври 2009 година).

Интересното е, че първият чужденец, взел участие в Битката за Пловдив, е украинският вратар Игор Кулиш. Той играе за Ботев в мача на 18 април 1992 година, който завършва 1:1. До миналата година Кулиш бе треньор на вратарите на Локо, но се прибра в родината си по семейни причини.