Царево ремонтира пътя Българи-Кости по европроект

Мисия Бургас

01-11-2012, 11:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Близо 2 млн. лв. ще струва обновяването на отсечката

Европроект, на стойност 2 мнл. лв., по който да се финансира ремонтът на пътя между едни от най-живописните села в Бургаско – Българи и Кости, ще се бори да спечели община Царево.

Кандидатстването за средствата по докладна от кмета Георги Лапчев бе акцентът на 13-ото заседание на местния парламент, който одобри предложението.

Така ще се подобри връзката между селата, които всяка година привличат хиляди туристи от цял свят с древните традиции, съхранени и до днес и красивата природа.

Друга точка от дневният ред бе предложението на кметa на Ахтопол инж. Атанас Желязков да бъдат отпуснати допълнителни средства за завършване на ремонта на единствената спортна площадка в града. Бяха прехвърлени икономисани средства от фонд работна заплата на кметство Ахтопол и по този начин така необходимите средства за обекта вече са изцяло осигурени. Той ще бъде завършен до началото на месец декември.

„В продължение на 4 години не са взети никакви мерки, за да може децата да провеждат нормално часовете си по физическо възпитание и да спортуват. Аз като кмет на града съм длъжен да реша този проблем. Така Ахтопол ще има едно приятно място за спорт и развлечения, което в момента липсва”, коментира кметът на града Атанас Желязков.