Тотев: "Руски" става магистрала (снимки)

Мисия Пловдив

01-11-2012, 13:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Кметът направи първа копка на част от булеварда - от "6-ти септември" до моста на Герджика

До края на ноември бул. "Руски" става магистрала. Тапата на натовареното шосе от "6-ти септември" до моста на Герджика се отпушва и шофьорите ще отдъхнат.  В 10 часа кметът Иван Тотев направи първа копка на 400 метровия участък. Това е последният етап от проточилата се реконструкция на "Руски". "Доживяхме да приключим най-дълго работения обект в Пловдив", каза кметът. За да се разшири булевардът се бутат няколко постройки. "Имаме заповеди за отчуждаване, но това остава най-оспорвания обект. В общинския бюджет са заделени 2 милиона лева за обезщетения, дано не ги дадем", коментира Тотев.

"Пътинженеринг" ЕООД е фирмата-изпълнител, която ще се вихри на "Руски", при това движението няма да се затваря. За 28 дни в участъка ще бъде подменена водопроводната и канализационна мрежа. Накрая ще се положи асфалтова настилка с дебелина 22-28 см, по която спокойно ще минават и най-тежките камиони. "Руски" става градска магистрала", потвърди и управителят на фирмата Недялко Бекиров. От страната на "Победа" ще има две платна с по три ленти, съобщиха още от Пътинженеринг.

В проекта е включено платно за инвалиди и за майки с детски колички. Ремонт ще претърпят и тротоарите. Нови осветителни тела ще грейнат в средата на булеварда.

Стойността на проекта е 398 хиляди лева с ДДС. Парите са от 50-милионния заем, теглен по времето на Иван Чомаков.