Най-бързата кола в света - играчката на Марешки

Пловдив Лайф

01-11-2012, 11:48

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Шефовете на Локо (Пд) и Левски си падат по скъпи возила, на ЦСКА - по марково уиски, а на Лудогорец - по яхтите

Освен да обикалят нощните барове и да се навъртат покрай атрактивни фолкпевици, футболните босове у нас не спират да задоволяват егото си чрез луксозни придобивки, пише "Галерия".

Шампион както по натягане пред премиера Бойко Борисов, така и по разточително обзавеждане с тузраски автомобили, е президентът на Локомотив (Пд) Веселин Марешки. Фармацевтичният мултимилионер стана първият българин, който си купи най-бързата кола в света. Мегалуксозното возило е доставено от чужбина и струва около 1 милион лева. Аптекарският бос го видял първо в списание. После решил да се надигне чак до Дубай, за да го види лично с очите си. След изложбата имало търг, на който Марешки се изръсил с 500 000 евро и така станал първият човек, взел най-новия модел на SSC Ultimate Aero.

Специалната американска спортна кола е с мощност 1300 коня. За сравнение това е двойно повече от най-бързите модели на "Ферари" и "Ламборгини". Развива 100 километра в час само за 2,8 секунди, а максималната скорост, която може да достигне, е 430 км./час. Марешки чакал цял месец, за да се качи на колата, но когато му я доставили, разбрал, че може да я кара само по пистите. Хора, присъствали на пристигането на SSC Ultimate Aero, споделят, че той се надявал близкият му приятел Бойко Борисов да затвори поне за един час бързият участък на магистрала "Тракия" по случай рождения му ден.

"Платил съм 300 хиляди лв. само данъци и такси на колата. Заслужавам поне за час да си направя кефа", се изцепил Марешки пред приятели.

Другото протеже на министър-председателя Кирил Домусчиев пък си пада по яхтите. Неслучайно той иска да вземе пристанището в Несебър. Подобно на братя Диневи, жадувал да има собствен порт, на който да изложи свърхлуксозните си играчки. Запознати с бизнеса му твърдят, че в момента той държи яхтите си на порт в Гърция. Така избягва да плаща високи данъци у нас.

"Титаните" Димитър Борисов и Иво Иванов нямат претенциите да живеят охолно. За тях е по-важно не да имат най-бързата кола в света, голяма яхта или частен самолет, а да пият качествено уиски. Привърженици на ЦСКА всеки ден забелязват босовете по различни заведения. Най-много обичали да седят в кафе "Марая" до стадион "Васил Левски". Там охраната задръства движението като спира двата черни джипа "Мерцедес G Класа" точно на пътното платно. След това "титаните" заемат две маси. Сервитьори споделят, че Борисов и Иванов поръчвали най-скъпото уиски. На гардовете си обаче вземали само по салата и безалкохолно.

Човекът на руската "ВТБ Капитал" в Левски Иво Тонев също е ценител на марковите коли. След назначаването му за изпълнителен директор той е закупил последен модел "Мерцедес". Изработен е по поръчка и разполага с всички възмножни екстри. Освен като транспортно средство Тонев използва черното возило и за важни срещи. Хора от близкото му обкръжение разкриват, че идването на Илиан Илиев на "Герена" е било решено именно в "Мерцедеса". Тогава на седалката до Тонев седял и Георги Иванов-Гонзо. Двамата решили, че бившият наставник на Берое е точния човек за Левски, след като Станимир Стоилов отказал предложението да се върне в клуба.