Пипнаха дилър и купувачи в момент на сделка

Крими

01-11-2012, 13:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Момчетата са на възраст между 21 и 25 години

Наркодилър е задържан в момент на покупко-продажба в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена от служители от сектор „Наркотици”, съвместно с колеги от Второ Районно управление „Полиция”. При операция, проведена на 30 октомври в столичния квартал „Надежда”, полицаите задържали трима столичани на възраст между 21 и 25 години. Младежите си купили наркотични вещества от 25-годишния продавач.

При обиска у тримата купувачи били открити три броя топчета, с растителна маса и три - с прахообразно вещество. Последвалото претърсване в дома на продавача довело до намирането и изземването на 6 топчета суха трева, електронна везна и два мобилни телефона. От назначените в столичната дирекция експертизи станало ясно, че веществата са марихуана - 3.53 грама и амфетамин - 1.32 грама.
Четиримата били отведени във Второ районно с полицейска мярка за 24 часа. Справката в полицейския регистър показала, че трима от младежите са с регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол с над 1.2 промила. На дилъра било повдигнато обвинение по чл.354 от НК и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 200 лева.