Кой издържа повече на болка - мъжете или жените?

Животът

01-11-2012, 16:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мъжете издържат повече на болка от жените, твърди учен

Често се твърди, че нито един мъж не може да издържи болките при раждане, но това схващане беше опровергано от британски учен.

 

Той установил, че жените наистина са по-слабият пол, тъй като изследването им показало, че мъжете понасят повече болка и е по-малко вероятно да реагират на нея. Според установените стереотипи за двата пола мъжете реагират стоически, когато изпитват болка, докато жените проявяват по-голяма чувствителност.

 

Д-р Ташани казва, че мъжете имали по-висок праг на издръжливост на болка и съобщавали за по-малка болка от жените, независимо от националността си. Британските доброволци не могли да издържат на повече болка от либийските им колеги, но били по-склонни от тях да съобщават за нея.

 

Участниците в изследването били прободени в ръката с едносантиметрова тъпа игла, а кръвоснабдяването в другата им вдигната ръка било ограничено, докато учените наблюдавали чувствителността, издръжливостта и желанието им да съобщават за болката.

 

Реакциите, основаващи се на половите стереотипи, били по-ясно изразени в Либия, отколкото във Великобритания, което показва, че полът и културата играят роля в начина, по който хората се справят с дискомфорта.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"