Щастието на милионерите се крие...в парите

Пловдив Лайф

01-11-2012, 16:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Частна банка направила проучването сред холандските богаташи

Въпреки твърдението на мнозина, че парите не могат да купят щастие, сумата в банковата сметка наистина може да ви направи по-радостни. Това показва най-ново проучване сред холандски милионери от частна банка, пише БГНЕС.

86% от анкетираните 257 богаташи в Холандия признават, че щастието им се увеличава правопропорционално с банковата сметка – с всяка година е все по-голямо.

За разлика от мъжете, жените милионерки смятат, че емоционалното щастие е по-голямо богатство от материалното състояние.

Милионерите контролират 39 процента от частния капитал на страната, посочват от Централното бюро по статистика в страната. Средната им възраст е 50 години, само 6% от тях са под 40-годишна възраст. 53% от милионерите са спечелили богатството си чрез собствен бизнес.

Проучването показва още, че в страната на лалетата паралиите са склонни да водят здравословен начин на живот. 3,4 от милионерите се занимават със спорт, като всеки четвърти тренира по пет часа на седмица. Повече семейства притежават по два автомобила, като една пета от милионерите притежават три или повече превозни средства. Най-предпочитаните марки са BMW, Volkswagen и Audi.