Добро утро в петък!

Животът

02-11-2012, 06:35

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив

Добро утро, Пловдив.

Топло за сезона време ни обещават синоптиците.

В ранните часове на деня облачността в страната ще се разкъса и намалее, но в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Там дневните температури ще останат около 14-16°, в останалата част от страната ще бъдат между 17 и 22°.         

Днес в града се очаква истински политически десант.

Министърът на външните работи Николай Младенов, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева пристигат за публичната дискусия на тема  „Възможности и предизвикателства пред България в контекста на  Многогодишната финансова рамка и Кохезионната политика на ЕС за периода 2014-2020 г.”, която е част от изнесеното заседание на Съвета по европейските въпроси в периода 31 октомври – 2 ноември. Тя е в изпълнение на Работната програма за 2012 г. по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Вицепрезидентът на страната пък се очаква за откриването на Международната юбилейна конференция „250 години „История славянобългарска“, организирана от Филологическия факултет на ПУ“П.Хилендарски“. Паисиевите четения ще бъдат открити в 10.30 часа в 6-та аудитория на Ректората на ПУ.

За спортистите: Днес в хотел „Лайпциг” – зала „Менделсон” ще се проведе  12-я Открит Национален Турнир по Спортен бридж „Лайпциг”. Записването ще започне в 17ч. Първият сеанс е в 17.30ч. Организиран е от Движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз - баба, дядо и внуче“. Това е вторият по значимост турнир по Спортен бридж в България.

И за ценителите: Флейтист №1 в света излиза на сцената на Операта тази вечер. Патрик Галоа ще бъде едновременно солист и диригент на симфоничния концерт от 19 часа в Концертна зала. Под неговата палка публиката ще може да чуе Симфония в ре минор от Цезар Франк, Концерт за пиано и оркестър в сол мажор със солист Мария Принц-Австрия и Концерт за флейта и оркестър от Франсоа Девиен.