Учени: България ще изчезне най-късно през 3299 г.

Животът

02-11-2012, 09:37

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Учени правят прогнози за бъдещето на света

Макао е първата държава, която ще изчезна от картата според изследване на демографските процеси по цял свят, проведено от екипи на списанията "The Economist" и "Esquire".

Бившата португалска колония ще спре да съществува през 2 545 г., ще бъде последвана от Хонгконг – 2 655 и Босна и Херцеговина – 2 692 г. На четвърто място е Русия. Според изследването, ако нещата продължават по този начин, последният руснак ще спре с водката още през 2 888 г.

Съставена е карта на света, на която за всяка държава е посочено колко още живот й остава. Следват Малта, Словакия, Сингапур, Румъния, Унгария и Македония. Братята македонци ще освободят света от осезателното си присъствие през 3028 г.

За наше щастие, България не е спомената в списъка на тези, които загиват първи, но тази участ не ни е подминала – ние сме във втората група, както и почти всички страни в Европа. Те ще изкарат още едно хилядолетие и ще започнат да изчезват в периода 3000-3299 г. Маркираните на картата с оранжево, ще продължат съществуванието си до периода 4000-9999 г., а сивите ще продължат и след 10 000 г. Има и зелени страни – това са "вечните", които никога няма да изчезнат.

Изглежда, че бъдещето принадлежи на Африка – всички африкански страни са "вечни". Почти цялата Азия също, с изключение на Иран и, колкото и невероятно да изглежда – Китай. От страните в Южна Америка ще умрат само Бразилия и Чили. Последни от лицето на Земята ще изчезнат САЩ, Виржинските острови, Тунис, Франция, Южна Корея, Азербайджан, Австралия, Антилските острови и Норвегия.

От европейските страни ще останат вечно само Ирландия и Исландия. Близкоизточният конфликт пък очевидно ще брадяса съвсем – защото редом с вечните араби, ще пребъде и Израел.