Бургасленд ще има, но с договор за 25 години

Мисия Бургас

02-11-2012, 11:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Предложението концесионерът да вземе парк "Езеро" за 35 години отдапа

Топпроектът за създаване на уникален за страната ни атракцион е на път да бъде осъществена. Концесионерът на 1, 500 дка площ в най-зелената и спокойна част на Бургас в Морската градина обаче ще трябва да плаща по 40 хиляди лева месечен наем.

Внушителният проект е за изграждане на голям парк за отдих и атракции в района на конната база в града. Той предвижда вдигане на голям аквариум на метри от морето, зона за развлечения като дисниленд и дори планетариум.

Според запотванията, кандидати за наемане и реализация на Бургасленд са вече има, между които и международни. Вчера обаче общинските съветници приеха те да бъдат селектирани, така че да отговорят на новите условия, поставени от община Бургас. 

Те включват работните места да бъдат според социално-икономическите фактори, а върху годишната такса да начислява индексация спрямо инфлационния годишен процент, обявен от НСИ. 

Предложението на кмета на Бургас - Димитър Николов е да се създаде комисия, която ще извършва подбора на кандидатите, а искането от страна на опозицията реализацията на проекта да бъде извършена от бургаска фирма - автоматично отпадна.