Ще се разцепи ли СОУ ”Кирил и Методий”, питат от школото

Мисия Бургас

02-11-2012, 10:26

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Ръководство и родители притеснени, че сградата ще последва съдбата на едноименния храм насреща, който се напука след старта на градежа на подземния паркинг

Дали ще се разцепи бургаското училище "Св. Св. Кирил и Методий" притеснено се питат в школото.

Притеснени родители и редица запитвания от страна на граждани инициирали официалното подготвяне на искането, обясниха от ръководството на училището.

Запитването е входирано официално в деловодството на общинска администрация. В него от ръководството на училището настояват комисия от експерти да направи оглед на сградата и да прецени дали съдбата на школото ще последва едноименния храм насреща, който се напука след старта на строежа на подземния паркинг и принуди свещениците да не провеждат церемонии вътре.

„Изпратили сме запитване до общината с искане за официално становище от техни експерти, в което да отговорят дали училището има пукнатини и ако има дали са опасни за сградата и учениците в нея”, обясни пред екип на Burgasutre пом. директорът по административните въпроси Владимир Димитров.

По думите му след като започнал градежът на подземния паркинг в съседство строителят поставил маркери върху части от сградата на школото. Периодично от фирмата-изпълнител на проекта изпращали екип, който да следи има ли изместване на тези маркери и до каква степен. Към момента нищо тревожно не било констатирано, но като се има в предвид, че най-големият храм в Бургас буквално се разцепи преди време, а сега същото сполетя и сградата на филхармонията, педагозите се притеснили  за училището си.

При предходни огледи специалистите обяснили на директора, че за разлика от тези две пострадали сгради, СОУ „Кирил и Методий” има стабилни основи и едва ли ще пострада. Въпреки това от там настояват за повторен оглед и становище.

Димитров обеща да информира своевременно медията ни веднага след като получат такова.