Тодор Петков алармира: Лобито на Пловдив 2019 куца

Мисия Пловдив

02-11-2012, 10:41

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инициативният комитет на София включва 66 личности, комитетът за подкрепа на Варна наброява 321 членове, Бургас е с обявена регионална кандидатура на цяла Бургаска област, посочва той

Питане до кмета за състава на обществения комитет в подкрепа на Пловдив за културна столица на Европа през 2019 г. депозира в местния парламент съветникът от БСП Тодор Петков.

С решение 323/п/, взето с протокол №14 от 02.08.2012 г, е утвърден малък състав на обществен комитет, който впоследствие да бъде разширен чрез включване и на други обществено значими личности.

Изминаха вече три месецa, без да се развие този процес, констатира Петков.

През това време конкурентните на Пловдив градове – кандидати за европейска столица през 2019 г.,  работят упорито и последователно в привличането на популярни и уважавани лица, които да ги рекламират и подкрепят. Инициативният  комитет на София включва 66 личности, застанали с авторитета си зад кандидатурата на столицата. Комитетът за подкрепа на Варна наброява 321 членове, Бургас е с обявена регионална кандидатура на цяла Бургаска област, посочваТодор Петков.