Нов детектор на лъжата на Лаута

Спорт

02-11-2012, 11:56

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Фенове препитват желаещи за билети, за да установят дали не са от лагера на жълто-черните

Втори детектор на лъжата функционира в момента на Лаута. Месец, след като през машинката преминаха всички футболисти и треньори на Локо, сега тестът е насочен към феновете, които искат да си купят билет за пловдивското дерби в неделя.

Целта на занятието е да се разпознаят „скритите“ привърженици на Ботев и да не им се позволи да се сдобият с ценния за тях пропуск.

В момента „комисия“ от 30-ина ултраси на Локо провежда строг пропусквателен режим пред входа на магазина за фенартикули, където се продават билетите.

Кажи състава на Локомотив от последния мач… Изпей песента за Христо Колев… Покажи си членската карта към някоя от групите… Или просто – обади се на приятел, за да те препоръча… Това са само част от въпросите на детектора на лъжата.

От пускането на билетите в продажба до сега тестът не са издържали близо 200 мераклии да влязат на дербито, като 90 процента от тях са разпознати като „жълтури“, обясниха феновете от Лаута.

Имало е комични ситуации, при които фен на Ботев се е провалил на детектора, тъй като не е посочил правилно трите трибуни на стадиона – Бесика, Спортклуб и Централна, разказаха пред Plovdivutre.bg очевидци.