Над 1000 души избраха Анелия за свой будител

Булевард

02-11-2012, 11:45

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Соцлозунги, бойкот, хитове и припаднали на юбилейния концерт на певицата

Закъснение, бойкот, припаднали зрители и интересни музикални решения съпътстваха концерта на фолкпевицата Анелия, с който тя отбеляза 10 години на музикалната сцена.

По стара българска традиция, характерна не само за лекия жанр, шоуто започна с 40-минутно закъснение.

Над 1000 души бяха избрали да прекарат празника на будителите със своята любимка и тя наистина се постара да направи интересен спектакъл.

Анелия излезе на сцената в компанията на Дани Милев и неговият бенд и представи своите хитове през годините в променен аранжимент, с превес на китари, цигулки и пиано.

Парчетата придобиха повече поп звучене, придружени с интересна хореография на балет Нова.

Това обаче изигра лоша шега на фолк изпълнителката, тъй като публиката бе доста вяла.

Още в началото на концерта няколко неща направиха лошо впечатление. Голяма част от колегите отсвириха юбилея на Анелия, като в залата дойдоха Кали, Андреа, Гергана и Дамян Попов. Камелия пък бе представена от своята половинка Цветин. Като прибавим Миро, Гъмзата и Илиян, които се качиха на сцената се изчерпва присъствието на други певци. Така и не стана ясна причината за бойкота, но това си остава за сметка на Анелия.

С началото на първата песен пък започна раздаването на едни транспаранти и плакати, които трябваше да създадат колорит сред публиката, но някак си стоеше нагласено. Част от лозунгите пък бяха сякаш извадени от нафталина, от времето, когато на мода бяха петилетките. Съчетанието "Красива, успешна, удивителна" на фона на снимка на Анелия със сутиен предизвика доста коментари извън най-крайните фенове.

За непредубеденият зрител цялата акция изглеждаше като начало на предизборна агитация - певицата да бъде избрана за №1 на предстоящите награди на Пайнер. Нямаше да обръщаме толкова внимание на тези детайли ако бяха спонтанни от страна на публиката.

Иначе в първите две части на концерта липсваше импулса, на моменти дори се създаваше чувството, че на сцената всеки момент ще се качи Моканина и ще дръпне една реч колко мъка има по този свят.

И затова вината не бе в Анелия, която предложи наистина интересни музикални решения в акомпанимент на Дани Милев, а на голяма част от публиката, която искаше да се "събуди" с по-балкански ритми.

Раздвижването започна с появата на Миро, който подкрепи приятелката си на сцената, а феновете запяха "Искам те, искам те завинаги". Последната част даде именно това, което фолк ултрасите искаха. Залата започна да се тресе на изпълненията на последните хитове на Анелия, които си звучаха в оригинал. Гъмзата и Илиян също дадоха своя принос да се вдигне градуса на настроението.

Финалът на концерта бе емоционален, но едва не бе помрачен от двама фенове, на които вълнението бе дошло в повече. Те колабираха на изхода на залата и изкараха акъла на охраната, но след 5-минутна суматоха и малко студена вода и двамата възвърнаха цвят.

След концерта Анелия събра приятелите си в столичния клуб Night Flight на афтър парти, към което освен участниците в концерта се присъединиха Софи Маринова и Тони Стораро. Юбилярката изненада гостите с рапиране на хита на Били Хлапето "БашМайсторска".