Имоти на далавера от НАП

Мисия София

02-11-2012, 12:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Агенцията обявава на търг апетитни мезонети, магазини и офиси

Националната агенция по приходите предвижда само до края на годината да проведе 35 търга на имоти и движимо имущество на свои длъжници.

За наддаване ще бъдат предложени над 20 недвижими имота, като някои от тях има и доста атрактивни в престижни столични квартали, административни сгради в Кюстендил и Елин Пелин, етаж от административна сграда в София, офис и обект за обществено хранене в Банско, поземлени имоти в Банкя.

Предстои и нов търг за три новопостроени луксозни еднофамилни къщи в голф комплекс "Лайтхаус ризорт".

Вече е обявен търгът за апартамент тип мезонет в столичния квартал "Лозенец". Жилището е със застроена площ от 170.14 кв. метра и се състои от дневна, кухня с трапезария и сервизни помещения на първо ниво, а на второ ниво има три спални и сервизни помещения. Мезонетът се продава заедно с гараж от 16.85 кв. метра, както и с 8.282% идеални части от фитнес център, разположен в сутерена на сградата. Началната тръжна цена на имота е 147 000 лева.

В новопостроена сграда на столичната ул. "Проф. Димитър Атанасов" се продава подземен гараж с площ от 14.70 кв. м. Стартовата му цена е 7 000 лева.

Отново на търг ще бъде предложен луксозен апартамент в столичния квартал "Изток". Жилището е с площ от 117.78 кв. м. и се състои от хол с трапезария и кухненски бокс, две спални и две санитарни помещения.

В Банкя се продават два поземлени имота с площ от 825 кв.м. и 350 кв.м. Имотите се намират в местността "Елезов герен" и началната тръжна цена е 67 568 лева.

Сред атрактивните имоти, които се предлагат са търговски обект и офис в Банско. Имотите се намират в местността "Карантията" и могат да се купят поотделно. Търговският обект е с площ от 166 кв. м. и начална цена 128 127 лв. Офисът се предлага заедно с 2.43 кв. м. ски гардероб и е оценен на 19 000 лева.

Ще се продава и цял етаж от девететажна административна сграда в София, собственост на известен бизнесмен.

Сградата е построена през 1978 г. и се използва за производствени и административни цели. Достъпът се осъществява чрез два самостоятелни входа. Продаваемият етаж е със застроена площ от 1 081.86 кв.м. Състои се от мебелен магазин с два салона, складови помещения и лаборатория. Началната продажна цена е 575 630 лева.

До края на годината предстоят продажби и на други движими и недвижими вещи, сред които офис в София, апартамент в Банско, ресторант в село Лозенец, община Царево, етаж от производствена сграда в Сандански, търговски обект в Перник, леки и тежкотоварни автомобили, дестилационна система за производство на високо алкохолни напитки, машини за обработка на месо, предачни машини и др.

Над 800 000 лева е внесла в хазната столичната НАП от реализирани само през август и септември търгове.