Без компромис за хулиганите преди дербито

Мисия Пловдив

02-11-2012, 13:18

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Няма да позволим на 5-6 човека да развалят футболния празник, заяви Тотев

Ще сме безкомпромисни към всякакви хулигански прояви. Няма да позволим на 5-6 човека да развалят футболният празник на Пловдив. Това заяви кметът Иван Тотев. Той посочи, че е недопустимо докато той и служителите в общината полагат усилия да представят достойно нашия град пред изтъкнати чуждестранни гости, в съседство да се разиграват грозни сцени и битки между хулигани.

Не е нормално докато гостите от Одрин и Скандинавия разглеждат града и ние изтъкваме историческото богатство, културното многообразие и етническата толерантност, с които се слави Пловдив, отстрани да се чуват крясъци и да се бият футболни фенове. Това е безобразие, категоричен бе Тотев. Той посочи, че дербито между градските грандове е дългоочаквано за всички събитие, но то трябва да носи радост на хората.

Градоначалникът призова за атмосфера на разбирателство и спортсменски дух. Нека подкрепим любимите отбори на стадиона, вместо да се бием по улиците, заяви Тотев. Той посочи още, че има прогноза за мача, но отказа да я сподели пред медиите.