Фандъкова рекордьорка. Строи ли, строи детски градини

Мисия София

02-11-2012, 18:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Наливат се огромни инвестиции в образованието, посочи тя

Никога преди в историята на София не са строени детски градини с такова темпо, гордо заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Над 200 милиона лева са инвестирани в образованието само за последните 5 години, отбеляза тя. По думите ѝ - това са огромни средства и инвестиции.

"Столична община инвестира не само в изграждането, но и в подобряването на условията в детските градини", подчерта кметът на София.

"За съжаление, допреди 5 години, не просто не се строяха детски градини, но се продаваха и заменяха. 44 продадени, заменени за по няколко панелни апартамента, реституирани – всичко това са загубени за децата детски градини", заяви тя.

"До момента сме построили повече от 45 градини, продължава строителството с всички възможности, които имаме. С майките и с организациите на родителите работим от самото начало заедно, за да намерим решение. Решението за стимулиране на майчинството, според мен, е това – повече места, повече детски градини, за да могат да са спокойни родителите и да работят и майките", каза още Фандъкова.