Уикенда : Справедливост и безпристрастност

Хороскоп

02-11-2012, 20:24

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Скорпион, Луна в Рак

Предстоящият уикенд едва ли ще оправдае очакванията ни за спокойна почивка и хармоничен емоционален обмен в интимния кръг на семейството и приятелите. Горещата точка на 2012 година- конфликтът между Уран и Плутон отново ще бъде стимулирана, този път от Венера. Това означава, че кризите на трансформация, които са базовия сценарий по който се развива обмена между двете воюващи планети, този път ще се проиграва по темите на Господарката на щастието, любовта и равновесието - взаимоотношения, финанси, етикет, дипломация и правен регламент.

 

В събота и Луната ще добави емоционална невъздържаност и свръхчувствителност по актуалните за периода въпроси. В личните и социални взаимоотношения, нерешени проблеми от миналото неочаквано ще се завърнат в живота ни и настойчиво ще изискват внимание. Пред вид това че сега сме склонни да преувеличаваме значението на думите и информацията въобще, периодът определено се очертава като доста напрегнат. Ревността, обидата и недоверието могат сериозно да застрашат личните партньорства. Възможен е разрив в партньорства които отдавна не обслужват нуждите на тези, които участват в тях. Свръх емоционалната чувствителност пък, може да подтикне някои към решителни стъпки, в ситуации, където това е неуместно и неразумно.

 

Не изгаряйте мостовете зад себе си, особено ако решенията ви са мотивирани от лични преценки или "услужливо" предоставена информация. Изводите ви, както и  информацията могат да се окажат съвсем неверни и в последствие да бъдат опровергани от факти с които в момента не разполагате.

 

Смущаващо ще бъде и състоянието на финансовите пазари където нереалистични очаквания, внезапни обрати и действия продиктувани от натиска и въздействието на манипулативна и спекулативна информация, могат съществено да застрашат и буквално да стопят натрупани до момента ресурси. Финансови и инвестиционни решения, особено продиктувани от стремеж за бързи печалби могат да се окажат изключително неудачни.

 

В обществен план въпроси свързани със социалните права и справедливото разпределение на ресурсите ще  натиснат спусъка на общественото недоволство.  Актуална ще стане и темата доколко законът обслужва и защитава обществените нужди и принципа на справедливостта. Жените, майките и тези които се нуждаят от социалната закрила на обществото и държавата ще реагират с повишена чувствителност и непримиримост в ситуации, които явно нарушават правата им.

 

Сами разбирате, че в подобна обстановка малцина могат да останат безразлични и безпристрастни. Контролираните емоционални реакции и разумното отношение към постъпващата информация са ключ към запазването на равновесието в живота ни сега. Разумното отношение към текущите проблеми, обективната и безпристрастна оценка и стремежът към дипломатично разрешаване на спорните ситуации ще ни помагат да избегнем постъпки, за които в последствие бихме съжалявали.

 

В  неделя хармоничния обмен Между Слънцето и Луната ще ни даде достатъчно добри възможности да успокоим страстите, да регулираме конфликтите и да възстановим хармонията и силите си с пълноценна почивка.

 

Здраве, хранене и красота

Емоционалния дисбаланс обичайно е източник на здравословни и психични  проблеми, към които сега жените ще бъдат изключително уязвими. Намерете време и възможност да се погрижите за душевната си хармония. Посещението в салон за красота със сигурност няма да оправдае подобни очаквания.Масажите и водните процедури ще ви предоставят идеално решение, особено ако ги съчетаете с арома терапия и си позволите дребни изкушения като сладкиш или хубав коктейл например. Един кратък миг на доволство понякога е достатъчен за да ни даде възможност да променим гледната си точка-ключ към решаването на проблемите ни в момента и средство за възстановяване на хармонията в живота ни. А доволната жена както знаем всички, е здрава и излъчва сияйна красота.