Христо Златински в ЦСКА от Нова година!

Спорт

02-11-2012, 16:38

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Капитанът на Локо (Пловдив) спазарен за "Армията"

ЦСКА удари на камък за звездата на Литекс Георги Миланов, но не така стоят нещата с тази на Локомотив (Пловдив) - Христо Златински.

Капитанът на "смърфовете" е спазарен от "червените" и се очаква да подпише договор на "Армията" веднага след края на есенния полусезон на "А" група.

Както е известно, Ицо бе силно желан от ЦСКА и през миналото лято, когато в Борисовата градина акостираха съотборниците му на "Лаута" Юнес Бенжелюн, Жереми Родригес, Сержиньо и Тасио.

Тогава се твърдеше, че е въпрос на дни Златински да ги последва, но той реши да удължи изтичащия си контракт с Локо до юли 2013 г. Причината да не приеме офертата на ЦСКА бе несигурността в отбора, бавенето на заплати.

Сега преговорите между ръководствата на двата клуба вървят отлично и може да се каже, че вече халфът е спазарен за "червените". Самият той също е навит да стане "армеец", а причината е назначението в ЦСКА на Георги Илиев-Майкъла, който бързо вкара нещата в ред.

Очаква се 31-кратните шампиони да платят символична сума за Христо заради факта, че през лятото става свободен агент. В момента ЦСКА проявява сериозен интерес към още трима играчи от "А" група, единият от които Стефан Велев от Берое.